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Nous sommes là pour vous aider de toutes les manières dont vous avez besoin et une partie de cela consiste à partager nos connaissances avec vous en tant que client. Vous trouverez ci-dessous les articles et les fiches d'information que nous avons rédigés sur un large éventail de sujets, afin que nous puissions vous aider à rester informé.
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SLURRY MIXING: RECIPE FOR RELIABLE RESULTSFebruary 2024 In the dynamic landscape of food and feed |
CHALLENGES IN MINERAL OIL ANALYSISOctober 2023 Mineral oil hydrocarbons (MOH) are a complex mixture of hydrocarbons, which are chemical compounds of different |
NICOTINE ON FOOD: CLEARING THE SMOKESeptember 2023 Nicotine is the main alkaloid in tobacco and other tobacco species; it is also found in low concentrations in other crops belonging to the family of Solanaceae. Due to its insecticidal capacity, the compound was used as an active substance in |
DITHIOCARBAMATESAugust 2023 Dithiocarbamates (DTCs) are a group of organosulfur fungicides, widely used for decades to control hundreds of fungal pathogens in a variety of crops. DTCs are very instable and therefore metabolise quickly to carbon disulfide (CS2). This causes two important challenges: (i) naturally occurring CS2 in certain crops can generate false positive results and (ii) the analytical distinction of the different DTCs is very challenging. |
PYRROLIZIDINE ALKALOIDS: A WOLF IN SHEEP'S CLOTHINGJuly 2023 Pyrrolizidine alkaloids (PAs) are naturally occurring compounds |
ACRYLAMIDE - HEATED WITH A TWISTMay 2023 Some foods, such as potatoes, are heated in order to obtain a certain, desired, flavour and aroma. However, during this heating (>120°C) also acrylamide can be formed, in a process known as the Maillard reaction. Read more... |
HARMONISED ACTION LIMITS FOR MOAH IN FOODNovember 2022 Mineral oil hydrocarbons (MOH) are a complex mixture of hydrocarbons, which are chemical compounds of different sizes and structures. MOH can be present on food as a contaminant, resulting from for example pollution, food processing or packaging.
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MCPD ANALYSIS IN OILS AND FATSFebruary 2023 During the processing (refining) of edible vegetable oils and fats, some process contaminants are formed, including 2-monochloropropane-1,2-diol (2-MCPD), 3-monochloropropane,-1,2-diol (3-MCPD) and its related fat soluble forms (also known as 3-MCPD esters), and glycidyl esters (GE). |
ALTERNATIVE SOURCES FOR PESTICIDESFebruary 2023 Positive findings of active ingredients of pesticide products in food and feed samples can certainly not always be attributed to deliberate use. This can lead to disagreements between different parties of the food industry as well as between laboratories and their clients. |
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Primoris est membre de Relana, le cercle de qualité d'une douzaine de laboratoires européens, acteurs dans les analyses de pesticides et contaminants. En début d’année, Primoris a eu un audit relana pour lequel il a reçu d'excellents commentaires. Avant tout, notre laboratoire affiche un niveau de qualité élevé, De plus, les auditeurs ont été impressionnés par la compétence de notre personnel.
Flash news
Acrylamide - mise-à-jour méthode
Grâce aux efforts de notre équipe R&D interne, nous pouvons désormais proposer une analyse de l'acrylamide avec un délai d'analyse considérablement réduit et une limite de rapportage plus bas.
Législation | Arsenic inorganique dans céréales, riz et aliments pour bébés
Le 06/03/2023, la Commission européenne a publié son règlement 2023/0465 sur les teneurs maximales en arsenic inorganique dans certains denrées alimentaires.
Hydrazide maléique par LC-MS/MS
Nous analyserons désormais l'hydrazide maléique (MH) avec LC-MS/MS et non plus avec UV, ce qui donne des résultats plus rapides et plus précis.